Jablečný koláč s želé

Recept na moučník s pestrým obsahem ingrediencí.


4.726x
60 min
4×

Ingredience

těsto

5 lžicolej
50 mlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 kostkatvaroh
3 lžícecukr krupice
250 gpolohrubá mouka

náplň 2

2 lžičkyskořice
750 gjablko
2 lžícecukr krupice
250 mlbílé víno

náplň 1

350 mlmléko
2 lžícecukr moučka
1 kssmetanový pudink

na ozdobu

šlehačka
1 balíčekvanilkový cukr

poleva

1 lžícecukr krupice
1 balíčekdortové čiré želé
250 mlšťáva z jablek

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánev nalijeme víno, přidáme cukr i jablka a 10 minut je vaříme. Potom je scedíme a necháme vychladnout.

Tvaroh smícháme s mlékem, olejem a cukrem. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přimícháme k tvarohové směsi a dobře spojíme. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, kterým potřeme upečený korpus. Na něj naskládáme jablka a posypeme skořicí.

Odměříme si 250 ml vinné šťávy z jablek (nebo doplníme vínem), rozmícháme v ní dortové želé i cukr a svaříme. Necháme za občasného míchání trochu zchladnout. Koláč polijeme želé a necháme ztuhnout.

Podle chuti pocukrujeme, můžeme ozdobit i šlehačkou.




Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný koláč s želé

Zpět na recept