Jablečný jogurtový koláč

Máte ze zahrádky spoustu jablek? Tady je další úžasný tip, jak je zpracovat. Recept na jemný koláč z jogurtového těsta s jablíčky.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hrubší měsíčky.

Máslo v kastrolku rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce ušleháme do pěny společně s horkou vodou, až poté zašleháme cukr. Do směsi vmícháme vychladlé máslo, jogurt a postupně přidáváme všechny ostatní ingredience - mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy nebo mandle.

Formu či plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Lze použít větší dortovou formu, případně menší plech. Do formy těsto nalijeme, uhladíme a hustě poklademe jablky, které do těsta mírně zatlačíme.

Takto připravený jablečný koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 35 minut, ale záleží na troubě. Zkusíme špejlí, pokud je suchá, máme hotovo.

Jablečný jogurtový koláč necháme vychladnout, poté nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný jogurtový koláč

Zpět na recept