Jablečno-ořechový žmolenkový koláč

Rychlý koláč, po kterém se jen zapráší.


3.2161x
45 min

Postup přípravy

Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Také plech můžeme pouze vyložit pečícím papírem.

Sypké přísady smícháme ve větší míse. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a přilijeme je ke směsi. Přidáme vejce, dobře promícháme a nalijeme na vymazaný plech.

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ořechy nadrtíme. Těsto poklademe pokrájenými jablky, zasypeme drcenými vlašskými ořechy a žmolenkou, kterou připravíme z másla, moučkového cukru a hrubé mouky.

Pečeme v předehřáté troubě 25 - 35 minut při teplotě 180 - 190°C. Krájíme až po vychladnutí.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečno-ořechový žmolenkový koláč

Zpět na recept