Jableční ježci

Recept pro mlsné jazýčky. Kořeněná sladká jablíčka s mandlemi.


4.36x
45 min

Postup přípravy

Oloupeme pěkná jablka a vložíme je do studené vody s trochou octa, aby zůstala bílá. Jablíčka vyjmeme z vody a narovnáme je do rendlíku. Nalijeme na ně bílé víno, přidáme podle chuti cukr, tlučenou skořici, hřebíček, citronovou kůru nebo šťávu, a necháme chvilku povařit.

Povařená jablíčka vyjmeme, urovnáme na mísu a víno, do něhož jsme přidali šťávu z citronu, přecedíme přes ovoce.

Na nudličky pokrájenými, spařenými mandlemi ozdobíme jablka, jakoby ježčími bodlinami a vychlazené podáváme.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jableční ježci

Zpět na recept