Jablečné vafle

Recept na vynikající sladkou snídani.


4.7161x
20 min
4×

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme a mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a dozlatova upečeme. Jablečné vafle podáváme teplé, ozdobené šlehačkou a skořicovým cukrem.


Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak


Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.


Recepty

user-icon

autor Vendulqa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné vafle

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky