těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
3 lžíce | mléko | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
130 g | polohrubá mouka | |
100 g | nastrouhané jablko | |
na ozdobu | ||
2 dl | smetana ke šlehání | |
1 lžička | skořicový cukr |
Máslo rozehřejeme a mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a dozlatova upečeme. Jablečné vafle podáváme teplé, ozdobené šlehačkou a skořicovým cukrem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Autor:Vendulqa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena