Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

Recept na chutné a rychlé řezy pro každou příležitost.


3.06x
120 min
1×

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 5 bílků. Těsto vylijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C.

Jablka (1 kg bez slupek a jadřinců) nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na pár minut podusit spolu s vanilkovým cukrem a 300 ml vody. Ve 200 ml vody rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Povaříme asi 2 - 3 minuty.

Na vychladlý korpus natřeme horkou jablečnou náplň. Necháme vychladnout.

Povrch jablečných řezů potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovači a přislazenou podle chuti a kyselosti jablek. Posypeme skořicí a dozdobíme podle vlastní fantazie. Jablečné řezy s pudinkem a skořicí necháme v ledničce dobře vychladit.

Jablečné řezy s pudinkem a skořicí podáváme při různých příležitostech, jsou moc dobré.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Dáša K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

Zpět na recept