Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou

Recept na výborný moučník z jablek ke kávě či čaji při chmurných podzimních dnech.


5.03x
60 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
100 gmáslo
4 lžícemléko
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
citronová kůra
0.5 balíčkukypřící prášek

náplň

5 ksjablko
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekskořicový cukr

poleva

čokoláda na vaření
strouhaný kokos

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nahrubo nastrouháme. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.

Vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru moučky, vanilkového cukru, kypřícího prášku, mléka, citronové kůry, vajec a rozpuštěného másla. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Na první placku rozprostřeme nastrouhaná jablka ochucená vanilkovým a skořicovým cukrem. Druhou plackou jablka přikryjeme a dáme péct na 170 °C přibližně 30 minut.

Vychladlé řezy polijeme rozpuštěnou oslazenou čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou necháme vychladnout, pak je rozkrájíme a podáváme. Je to chutný dezert pro podzimní chmurné dny ke kávě či čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.