Dva druhy muffinů z jednoho těsta. Čokoládové nebo jablečné se skořicí? Které budete mít raději?
Hodnocení
4.4
/ 5 (31x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Cukr100 g
Vejce1 ks
Máslo3 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1 a 1/2 lžičky
Polohrubá mouka200 g
Náplň 1
Jablko1/2 ks
Rozinky2 lžíce
Skořice mletá1/2 lžičky
Náplň 2
Čokoláda na vaření50 g
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Jablko očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nastrouháme a nahrubo nebo nasekáme.
Máslo ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ji do máslové pěny. Lehce vše promícháme a postupně přidáváme jogurt a mléko.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny dáme jablko, skořici a rozinky. Do druhé dáme polovinu strouhané čokolády.
Oběma druhy těsta naplníme papírové košíčky nebo formy na muffiny a vršky ozdobíme druhou polovinou čokolády.
Jablečné muffiny s čokoládou pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Jablečné muffiny s čokoládou ihned podáváme. Jsou ale dobré i studené.
Ahoj všichni,muffiny jsem upekla a byli výborné.Zmizeli do hodiny. :) Trochu jsem si recept upravila. Všechny suroviny jsem použila do jednoho těsta. Jablka i čokoládu,skořicový cukr a ještě je naplnila čokoládovým krémem. Pekla jsem je v plechové formě 20min. a pak je po vypnutí trouby nechala ještě 5min. dopéct.
miguel
Supr, doporučuju :)
Jogurt 150ml a mléko +- 50ml
(podle oka aby bylo těsto tak nějak správně konzistentní) :)
Vyšlo to na 10 muffinek a moc moc dobré.:)))
Renča
Re: polohrubá mouka v GB
Bohužel jsem v GB nikdy nebyla a nevím, jaká je tam k dostání mouka. Základní mouky jsou hrubá a hladká. Jejím smícháním v poměru 50-50 si vytvoříte polohrubou mouku
Zdenka
Polohruba mouka v GB?
Dobry den,
ziji ve Skotsku par let, ale bohuzel jsem ve zdejsich obchod, supermarketech atd. na polohrubou mouku jeste nenarazila.
Mela jsem za to, ze kdyz si vyberu recepty konkretni zeme, tak tam budou i suroviny, ktera ta zeme poskytuje.
Pokud vite jak nahradit polohrubou mouku, budu vam vdecna za informaci. :)