Jablečné kuře s medem a vlašskými ořechy

Recept na chuťově zajímavé kuře - s jablky, medem a zázvorem.


4.613x
75 min

Postup přípravy

Očištěné kuře ze všech stran i uvnitř osolíme a naplníme směsí z jablek nakrájených na plátky, asi 2 lžic medu a asi 2 - 3 lžiček na nudličky pokrájeného zázvoru nebo 1 - 2 lžiček sušeného, lze nahradit 1 lžičkou mleté skořice. Otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou na maso (špejlí) a vložíme do vymaštěného pekáče.

Celé kuře ještě obložíme pokrájenými jablky a podlijeme vývarem nebo vodou. Na povrchu poklademe vločkami tuku na pečení a přikryté dáme do vyhřáté trouby péci. Během pečení občas podlijeme výpekem. Asi po 50 minutách zmírníme teplotu v troubě na 120 - 150 °C , kuře potřeme rozehřátým medem a pečeme ještě asi 20 minut za častého polévání vývarem s výpekem a dbáme na to, aby se med nepřipálil.

Hotové jablečné kuře (až se maso začne oddělovat od kostí) rozporcujeme a podáváme s medem, zázvorem a jablky, kterými bylo kuře obložené. Nakonec polijeme výpekem a celou porci posypeme strouhanými ořechy.

Přílohy: Vařený brambor nebo bílé pečivo.

Poznámka: Můžeme zkusit i to, že do jablek, kterými kuře naplníme přidáme kromě medu jen zázvor a jablka na oblohu posypeme skořicí. Záleží na chuti a fantazii. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu, aby se med stékající z kuřete a jablka kolem kuřete nepřipekl a nespálil.
user-icon

autor Marcel.17


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné kuře s medem a vlašskými ořechy

Zpět na recept