Jablečné koblihy

Rychlé, snadné i pro úplné začátečnice a začátečníky. Jestliže budete připravovat koblížky dětem, použijte místo rumu rumovou příchuť.


3.1458x
60 min
1×

Postup přípravy

Do mísy přesijeme mouku a kypřící prášek. Přidáme vejce, nastrouhaná jablka, sůl, vanilkový cukr a rum. Vše zpracujeme ve vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout.


Kávovou lžičkou nebo polévkovou lžící "vykrajujeme" těsto a dáváme do rozpáleného oleje (nejlépe fritovací hnec).


Koblížky smažíme do zlatavé barvy. Pak vytáhneme a necháme okapat, případně je zabalíme do ubrousku. Obalujeme v moučkovém cukru nebo sypeme vanilkovým cukrem. Můžeme cukry i smíchat a obalovat koblížky v této směsi.
user-icon

autor nevyplneno


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné koblihy

Zpět na recept