Jablečné fagottini z listového těsta

Skoro šátečky z listového těsta plněné jablíčky. Kdo má raději hrušky, plní hruškami.


4.862x
45 min
3×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme vařit se lžičkou skořice, lžičkou citronové šťávy a cukrem na několik minut. Cukr se musí rozpustit, jablka ale nesmí být rozvařená. Odendáme z plotny a přidáme lžičku meruňkové nebo broskvové marmelády.

Listové těsto nakrájíme na čtverce cca 15 cm a rozložíme na každou polovinu jablečnou směs, dáme si pozor, aby jablka neměla tekutinu, neboť nám bude při pečení vytékat. Volnou polovinu u krajů potřeme šťávou z jablek a fagottini uzavřeme. Fagottiny lehce přitiskneme u hran.

Vrchy fagottinů lehce nařežeme, potřeme jablečnou šťávou a posypeme cukrem.

Fagottini z listového těsta pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi na 10 - 12 minut dozlatova. Upečené fagottini necháme na mřížce vychladnout.

Jablečné fagottini z listového těsta podáváme na snídani, svačinu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné fagottini z listového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní