Jablečná buchta

Recept na jablečný moučník je tak dobrý, že u nikoho na stole dlouho nevydrží!


3.451x
60 min

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse dohromady.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Do mísy si přidáme změklý tuk a vejce, vypracujeme hladké těsto.

Hotové těsto rozdělíme na tři díly. Jeden z dílů dáme do lednice asi na 30 minut ztuhnout. Zbylé těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Umytá jablka nastrouháme a nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a přikryjeme druhým dílem těsta.

Bílky ušleháme s moučkovým cukrem a hotový sníh naklademe na buchtu.

Vyjmeme z lednice poslední díl těsta a na hrubším struhadle těsto nastrouháme na připravený moučník.

Jablečnou buchtu pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut při 190 °C.

Jablka můžeme obměňovat za jakékoliv jiné ovoce nebo rebarboru. Výborná je zejména s kousky banánu a oslazeným tvarohem.
user-icon

autor Kenny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečná buchta

Zpět na recept