Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse dohromady.
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Do mísy si přidáme změklý tuk a vejce, vypracujeme hladké těsto.
Hotové těsto rozdělíme na tři díly. Jeden z dílů dáme do lednice asi na 30 minut ztuhnout. Zbylé těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Umytá jablka nastrouháme a nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a přikryjeme druhým dílem těsta.
Bílky ušleháme s moučkovým cukrem a hotový sníh naklademe na buchtu.
Vyjmeme z lednice poslední díl těsta a na hrubším struhadle těsto nastrouháme na připravený moučník.
Jablečnou buchtu pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut při 190 °C.
Jablka můžeme obměňovat za jakékoliv jiné ovoce nebo rebarboru. Výborná je zejména s kousky banánu a oslazeným tvarohem.