Recept na ovocnou bábovku s chutí jablek a banánů. Bábovka není vůbec suchá díky ovoci a jogurtu.
Hodnocení
4.0
/ 5 (135x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr160 g
Olej30 ml
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Jablko3 ks
Citron1 ks
Banán2 ks
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka300 g
Bílý jogurt1 kelímek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Zralé banány rozmačkáme vidličkou, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka a banánovou kašičkou pokapeme citronovou šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se solí vyšleháme pevný sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Vmícháme olej, jogurt, vanilkový cukr a dobře promícháme. Do základu těsta přidáme rozmačkané banány a jablka i se šťávou z citronu. Dobře promícháme a přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh z bílků.
Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme asi 35 - 45 minut při 180 °C. Upečenou bábovku necháme vychladnout.
Jablečnou bábovku s banánem pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme třeba k sladké snídani.
Dobrý den,
Bábovka je moc prima, pečeme ji dokola :-) Přidávám ještě rozinky a ořechy (obojí cca 100g). Zkoušeli jsme ještě dva jiné recepty, a tahle vede. Trošku delší příprava se vyplatí :-)
Přeji dobrou chuť!
Markéta