Tradiční smažená jablka ve sladkém palačinkovém těstíčku.
Hodnocení
3.2
/ 5 (431x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce2 ks
Mléko1-1 l
Jablko 1 kg
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 200 g
Postup přípravy
Oloupeme jablka. Odstraníme jadřince a nakrájíme jablka na kolečka.
Do velké mísy nalejeme mléko, přidáme vejce, cukr, špetku soli a prosátou mouku. Vše pořádně zamícháme.
Na rozpálenou pánev nalejem podle potřeby olej. Jablka namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme na pánev s olejem. Restujeme, dokud nejsou jablka v těstíčku krásně zlatavá. Papírovým ubrouskem jablka osušíme od přebytečného oleje.
Hotová jablka podáváme posypaná vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Také je můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou.
Ten recept je dobrý, takový, na jaký jsem zvyklá z dětství, stačí si ho trochu poupravit podle fantazie a samozřejmě méně mléka. Přidala jsem do těsta kapku rumu a citrónovou kůru a obalila ve skořici s cukrem.
Lucie
Komentář k receptu Jabka v županu
Nevím, na co si stěžujete, mně se povedlo naprosto bez problémů... Nedala jsem tedy celý litr, spíš tak přiměřeně a přidala jsem skořici, ale jinak super. Na pánev jsem spolu s obaleným jablkem vylila trošku těstíčka vedle a jakmile se začalo smažit, tak jsem obalila okolo jablka a nechala dozlatova dodělat... Mňam
lumik
Komentář k receptu Jabka v županu
mléka je sice psáno hodně,ale není problém přilévat ho postupně,ne všechno najednou,ale těstíčko bez mléka si neumím představit
Svobodova
používám jej již 50 let
podobný recept bez mléka s přidáním špetky prášku do pečiva jsem již dělala hlavně pro děti ,kterým je dnes 50 let.Je to hlavně mnohem lehčí,než jablko s marmeládou a zabalené v listovém těstě.
Svobodova
používám jej již 50 let
podobný recept bez mléka s přidáním špetky prášku do pečiva jsem již dělala hlavně pro děti ,kterým je dnes 50 let.Je to hlavně mnohem lehčí,než jablko s marmeládou a zabalené v listovém těstě.