Italský plněný chléb

Výborná chuťovka k pivu a vínu. Recept se bude hodit i jako příloha ke grilovaným pochoutkám.


5.07x
150 min

Postup přípravy

Z mouky, droždí, vody, soli a cukru vypracujeme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout, vyndáme na vál a znovu zpracováváme - snažíme se vytlačit co nejvíce vzduchu. Takto opakujeme ještě jednou. Po třetím vykynutí vyválíme podlouhlou placku a plníme podle toho, co má kdo rád.

Italský chléb potřeme čertovskou omáčkou či kečupem, poklademe plátky šunky, slaniny, papriky, sýrem, vajíčkem, apod. Zabalíme do závinu a necháme ještě kynout 1/4 hodiny na plechu vyloženém pečicím papírem. Pak potřeme olejem a hustě posypeme hladkou moukou.

Italský plněný chléb pečeme cca 35 minut při 180 °C. Chléb se dá péci i bez náplně, do těsta lze třeba přidat bylinky (rozmarýn, tymián, oregano a jiné), olivy, česnek, kousky sušených rajčat.

Italský plněný chléb chutná teplý i studený.
user-icon

autor Filibaba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italský plněný chléb

Zpět na recept