Italský plněný chléb

Výborná chuťovka k pivu a vínu. Recept se bude hodit i jako příloha ke grilovaným pochoutkám.


5.07x
150 min

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
15 gsůl
0.5 kostkydroždí
olivy
500 ghladká mouka
310 mlvlažná voda
sušená rajčata
čerstvé bylinky

podle potřeby

olej
hladká mouka

náplň

šunka
sýr
čertovská omáčka

Postup přípravy

Z mouky, droždí, vody, soli a cukru vypracujeme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout, vyndáme na vál a znovu zpracováváme - snažíme se vytlačit co nejvíce vzduchu. Takto opakujeme ještě jednou. Po třetím vykynutí vyválíme podlouhlou placku a plníme podle toho, co má kdo rád. Italský chléb potřeme čertovskou omáčkou či kečupem, poklademe plátky šunky, slaniny, papriky, sýrem, vajíčkem, apod. Zabalíme do závinu a necháme ještě kynout 1/4 hodiny na plechu vyloženém pečicím papírem. Pak potřeme olejem a hustě posypeme hladkou moukou. Italský plněný chléb pečeme cca 35 minut při 180 °C. Chléb se dá péci i bez náplně, do těsta lze třeba přidat bylinky (rozmarýn, tymián, oregano a jiné), olivy, česnek, kousky sušených rajčat. Italský plněný chléb chutná teplý i studený.
user-icon

autor Filibaba

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italský plněný chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena