Italské těstoviny s lilkem

Těstoviny zapečené se směsí z lilku. Recept mě naučila má teta, která přes sedm let žila v Itálii. Tento pokrm u nás všem moc chutná.


3.211x
35 min
1×

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, z každé strany osolíme, necháme asi 15 minut pustit vodu a poté je osušíme ubrouskem. Plátky lilků dáme smažit na olivovém oleji, lze použít i obyčejný rostlinný olej. Když jsou kolečka zlatavá, vyndáme je z pánve a otřeme přebytečný olej.

Do hrnce dáme lžíci oleje, na něm osmahneme cibuli, přidáme česnek a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme lilky, sůl, pepř a bylinky podle naší chuti (bazalka, oregano apod.). Za občasného míchání povaříme.

Pekáček si vymažeme máslem, přidáme těstoviny, lilkovou směs a promícháme. Navrch naskládáme plátky mozzarelly nebo posypeme nastrouhaným parmazánem. Necháme 10 minut zapéct při 150 °C.

Italské těstoviny s lilkem podáváme po zapečení jako hlavní chod.
user-icon

autor Týna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské těstoviny s lilkem

Zpět na recept