Italské risotto s hráškem a parmazánem

Máte na zahradě zelený hrášek? Zkuste ho použít do italského risotta a připravte si zdravý a lehký hlavní chod.


5.01x
35 min

Ingredience

40 gmáslo
100 gparmazán
1 svazekjarní cibulka
300 gzelený hrášek
400 grýže arborio

podle chuti

sůl

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme.

Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme.

Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme zelený hrášek, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně.

Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme.

Pravé italské risotto s hráškem a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské risotto s hráškem a parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.