Italská pizza Margherita

Tato rajčatová pizza získala název podle královny Markéty, která jí poprvé ochutnala v Neapoli.


4.145x
60 min
1×

Ingredience

1 špetkacukr
300 gmozzarella
lístkyčerstvá bazalka
300 gloupaná rajčata

těsto

2 lžíceolej
1 špetkasůl
1 kostkadroždí
1 kghladká mouka
5 dlvlažná voda

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici. V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené dozlatova. Pizzu Margheritu nakrájíme na dílky a podáváme třeba na večeři.
user-icon

autor mižu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská pizza Margherita

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena