Istrijská sekaná

Polpeton s vejci


2.91069x
45 min

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme v mléce rozmočit. Bramboru prolisujeme. Petrželku opereme a spolu s kapary ji nasekáme najemno. Maso i salám jemně umeleme. Přidáme kapary a petrželku, osolíme, opepříme a smícháme s vejci, rohlíkem, bramborou a moukou. Vše důkladně zpracujeme. Z hmoty vytvoříme bochánek, který potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na oleji v předem vyhřáté troubě. Polpeton můžeme také vařit v ubrousku. V tom případě vytvoříme šišku, kterou zavážeme do ubrousku a vaříme ve slané vodě, do níž jsme přidali nakrájenou polévkovou zeleninu. Istrijskou sekanou podáváme teplou nebo studenou. Zdobíme plátky rajčat a snítkou petrželky.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Istrijská sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty istrijské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena