Islandský chléb Rúgbraud

Jedná se o tradiční islandský chléb. Chléb je nasládlý díky Lyle´s golden syrupu.


5.02x
30 min

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
2 lžičkyprášek do pečiva
1 lpodmáslí
3 lžícesoda
1 hrnekcelozrnná pšeničná mouka
4 hrnkyžitná mouka
1 hrnekpšeničná mouka
1 plechovkalyle´s golden syrup

Postup přípravy

Jeden hrnek = 200 ml. Potřebujeme ještě obaly od mléka. Všechny sypké ingredience vsypeme do velké mísy. Řádně promícháme. Poté do mísy nalijeme kefír a Lyle´s golden syrup. Vařečkou spojíme sypké s tekutým. Hněteme, až vznikne těsto. Nemíchejme moc, jen do té doby než se ingredience spojí. Nelekejte se, těsto bude řidší, i když se jedná o chléb. Řádně omyté obaly od mléka naplníme do poloviny. Vezmeme sešívačku a vrchní část secvakneme. Stačí jen na dvou místech. Takto naplněné a uzavřené obaly strčíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C (zvolíme horkovzduch). Obaly musí stát. Při horkovzduchu a teplotě 200 °C pečeme 15 minut. Pak teplotu stáhneme na 100 °C, a zvolíme pečení se shora a zdola. Obaly položíme svárem nahoru a pečeme 10 hodin. Po dopečení obaly vytáhneme s mřížkou a necháme vychladnout. Nemusíme moc, chléb se dá jíst i teplejší. Islandský chléb Rúgbraud se podává se slaným máslem, marmeládou a plátkovým sýrem, nebo šunkou. Je vlastně úplně jedno zda to bude pomazáno slaným či sladkým, při obou variantách chléb chutná skvěle.
user-icon

autor jasana5


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Islandský chléb Rúgbraud

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena