Recept na ischelské dortíčky z lineckého těsta plněné rumovým krémem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Těsto
Máslo140 g
Kakao30 g
Žloutek2 ks
Cukr moučka70 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 210 g
Náplň
Máslo100 g
Rum3 lžíce
Žloutek2 ks
Piškoty20 ks
Cukr moučka100 g
Na ozdobu
Mandle
Čokoláda na vaření1 balení
Postup přípravy
Mouku smícháme s cukrem a kakaem, vmícháme žloutky, změklé máslo a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Kolečka na ischelské dortíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Na rumový krém si vyšleháme máslo s cukrem. Nakonec přidáme rozdrcené piškoty nebo cukroví.
Rumovým krémem slepujeme vychladlá kolečka.
Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky a v teplovzdorné misce ji za občasného míchání rozpustíme nad hrncem s mírně bublající vodou.
Takto připravenou čokoládou potíráme slepené dortíčky a zdobíme půlkou mandle. Necháme zatuhnout.
Ischelské dortíčky podáváme s ostatním vánočním cukrovím.