Irská líčka z vepřové pleci na červeném víně s bramborovou kaší

Recept na levnější variantu luxusního jídla z vepřové pleci. Dříve by mě nenapadlo, že to může být vůbec dobré, dokud jsem to nevyzkoušela a nezjistila, že je to opravdu výborné.


3.37x
120 min

Ingredience

200 mlvývar
2 kscibule
700 mlčervené víno
1 kgvepřová plec
400 gkořenová zelenina

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

máslo
brambory
smetana

na ozdobu

3 ksžampiony

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Žampiony nakrájíme na plátky.

Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a vínem podusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vývarem. Na závěr maso vytáhneme a omáčku propasírujeme přes jemnější cedník. V kastrolu poté omáčku doděláme a zjemníme máslem.

Žampiony osmahneme na kousku másla a použijeme později na ozdobu. Uvařené brambory rozšťoucháme spolu s rozehřátým máslem. Ponorným mixérem brambory s teplým máslem a se zahřátou smetanou mixujeme, dokud kaše není krásně jemná. Kaši nakonec dochutíme solí a pepřem.

Irská líčka z vepřové pleci na červeném víně podáváme s bramborovou kaší jako slavnostní hlavní chod.
user-icon

autor veruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Irská líčka z vepřové pleci na červeném víně s bramborovou kaší

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná