Indická polévka z červené čočky

Tento recept byl vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze. Také jsem ho vyzkoušela a je vynikající.


4.7117x
45 min
14×

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nasekáme nahrubo a na rozehřátém oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, koření a krátce restujeme.

Do základu polévky přidáme protlak, krátce osmahneme a zalijeme vodou a nebo vývarem. Osolíme a ochutíme bujonem.

Zeleninu očistíme. Řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka. Zeleninu vložíme do základu a vaříme, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme dojít, dokud čočka nezměkne.

Indickou polévku z červené čočky můžeme zdobit čerstvým nasekaným koriandrem. Indickou polévku podáváme teplou.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indická polévka z červené čočky

Zpět na recept