Imam bajalma

Recept na jednoduchou zeleninovou specialitu z lilků, rajčat a paprik.


2.91354x
45 min

Postup přípravy

Rajčata, papriky, feferonku, česnek a cibule očistíme. Vše nasekáme nadrobno.

Lilky zbavíme stopky, ale neloupeme je. Po délce je na 3 místech nařízneme a opečeme na oleji. Pak je vyjmeme.

Na témže oleji společně osmažíme cibuli, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidáme česnek a petrželku. Směs osolíme podle chuti, dobře promícháme a směsí naplníme řezy v lilcích.

Lilky narovnáme do zapékací mísy, trochu podlijeme teplou vodou a pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut.

Mezitím si připravíme zálivku. Mouku osmahneme na oleji, přidáme šťávu z rajčat, osolíme a povaříme. Šťávou zalijeme lilky a necháme v troubě zapéct.

Imam bajalma ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Imam bajalma

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Makedonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.