Vaření.czReceptyHustá zeleninová polévka s houbami

Hustá zeleninová polévka s houbami

Recept na dobrou a rychlou polévku.


3.816x
35 min
1×

Ingredience

sůl
0.5 ksmáslo
3 ksbrambory
1 kspórek
2 ksmrkev
2 kspetržel
3 ksžampiony
hladká mouka
celerová nať
2 kuličkycelý černý pepř
1 kostkakuřecí bujon

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme. Větší brambory nakrájíme na menší kostičky, pórek na kolečka, žampiony na kousky. Petržel a mrkev nastrouháme nahrubo. Celerovou nať opereme a nasekáme. Do hrnce dáme brambory, pórek, žampiony a celerovou nať. Přidáme bujon a pepř. Vše zalijeme vodou a vaříme, až jsou brambory měkké. Vaříme na mírnějším ohni, aby polévka bublala, ale nevařila. Zatím si v jiné pánvi zpěním máslo. Na másle dáme mrkev a petržel. Restujeme asi 3 - 5 minut, ale zelenina se nesmí pálit. Pak vše zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Měla by vzniknout tuhá směs, která jde špatně míchat. Mrkvovou jíšku dáme do polévku a důkladně rozmícháme. Hustou zeleninovou polévku vaříme dalších 5 minut, až se jíška rozvaří. Hustou zeleninovou polévku s houbami podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor maarkr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá zeleninová polévka s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena