Vaření.czReceptyHustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

5 porcí polévky pro vegany a bezlepkovou dietu.


4.516x
35 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 kscibule
5 lžicolivový olej
2 lžičkyčervená paprika
0.5 lžičkypálivá paprika
1.5 lhorká voda
2 kostkyzeleninový Bio bujón
0.5 kguvařená cizrna
0.5 kgbrambory oloupané a nakrájené
1 hrstlístky mangoldu

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

dýňová semínka
vlašské ořechy

Postup přípravy

Osmažte pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidejte koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujte. Zalijte horkou vodou, přidejte kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vařte cca 15 minut (do změknutí brambor - záleží na velikosti kousků). Přibližně třetinu uvařené polévky odeberte a rozmixujte do krémova, jde to i ponorným mixérem. Vraťte zpět do polévky - tím ji skvěle zahustíte, aniž byste museli dělat ne moc zdravou jíšku. Na závěr přidejte na kousky nakrájený mangold nebo na šikmo nakrájené zelené části pórku, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte dle potřeby solí, pepřem, popřípadě můžete přidat i trošku smetany (bio kravské, sojové nebo ovesné) - ale to vůbec není nutné. Posypte opraženými dýňovými semínky nebo vlašskými ořechy. BioAbecedář Hanky Zemanové Zdroj: BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010 Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena