Huspenina z kuřecího masa

Recept na domácí huspeninu z kuřete s karotkou a hráškem.


4.719x
150 min
2×

Postup přípravy

Omyté kuře zalijeme studenou vodou tak, aby tekutina dosáhla asi 1 cm nad kuře. Přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme zakryté téměř 2 hodiny doměkka. Hrášek a baby karotku krátce podusíme na másle a necháme vychladnout.

Měkké kuře vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu.

Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. V želatinovém roztoku promícháme nakrájené maso, hrášek a karotku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout.

Huspeninu z kuřecího masa s hráškem a baby karotkou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou červenou cibulkou a pečivem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Huspenina z kuřecího masa

Zpět na recept