Huspenina z kuřecího masa

Recept na domácí huspeninu z kuřete s karotkou a hráškem.


4.719x
150 min
2×

Ingredience

50 ghrášek
1 kscibule
0.5 kskuře
1 balíčekmletá želatina
50 gbaby karotka

podle chuti

sůl
2 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
bílý vinný ocet
10 kuličekcelý černý pepř

na ozdobu

červená cibule

Postup přípravy

Omyté kuře zalijeme studenou vodou tak, aby tekutina dosáhla asi 1 cm nad kuře. Přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme zakryté téměř 2 hodiny doměkka. Hrášek a baby karotku krátce podusíme na másle a necháme vychladnout. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu. Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. V želatinovém roztoku promícháme nakrájené maso, hrášek a karotku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout. Huspeninu z kuřecího masa s hráškem a baby karotkou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou červenou cibulkou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Huspenina z kuřecího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena