Husí prsa na zázvoru

Jednoduchý recept na voňavá zázvorová prsíčka v medu.


2.9990x
30 min

Postup přípravy

Husí prsa očistíme a můžeme je stáhnout z kůže. Pokud však máme kůži rádi, nařízneme do nich tenkou mřížku. Stejně postupujeme i pokud kůži stáhneme. Kuřecí prsíčka z hladké strany nařízneme do tvaru mřížky. Ta ale musí být jen povrchová.

Zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme. Do misky vsypeme česnek, zázvor, mletý zázvor a med. Vše důkladně promícháme. Měla by nám vzniknout hustší pasta. Pokud je pasta moc hustá, zředíme ji lžičkou sójové omáčky.

Touto směsí potřeme husí prsa a osolíme je. Prsa necháme chvilku uležet. Nejlépe naskládaná v misce, ve které jsme míchali zázvorovou pastu.

V pánvi si rozehřejeme sádlo. Přidáme máslo a necháme společně rozehřát. Pak vložíme husí prsa a zprudka je z obou stran restujeme dozlatova. Nejprve je restujeme kůží - mřížkou dolů.

Pokud se nám podaří prsa orestovat příliš, takže ztvrdnou, dáme je dusit. Podléváme je střídavě vývarem nebo bílým vínem, ale pozor! Tekutiny nesmí být mnoho. Vypečená šťáva se nezahušťuje.

Hotová husí prsa na zázvoru ihned podáváme. Přeléváme je výpekem nebo omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Zdobíme sekanými vlašskými ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí prsa na zázvoru

Zpět na recept