Husí játra s hruškami

Francouzský tradiční recept na játrovou pěnu s hruškovým ragú.


5.05x
45 min
1×

Postup přípravy

V sádle upečeme husí játra nebo je podusíme na cibulce s trochou vína a necháme vychladnout.

Vyšleháme máslo do pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná játra. Směs dobře prošleháme, zjemníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do vzniklé játrové pěny můžeme přidat celé kousky jater.

Dvě velké hrušky svaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Malé hruštičky rovněž svaříme v bílém víně. Husí játra servírujeme s hruškovým ragú, ozdobíme malou hruštičkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí játra s hruškami

Zpět na recept