Husa marinovaná v mléce s kurkumou. Recept byl původně se smetanou, ale na husu mi to přišlo dost tučné. V mléce je skvělá!
Hodnocení
4.7
/ 5 (288x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
1 stroužek
česnek
1 l
mléko
1 ks
husa
1 lžička
kurkuma
1.5 lžíce
drcený kmín
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Očištěnou a omytou husu naporcujeme a dáme do mísy. Zalijeme ji mlékem smíchaným s kurkumou a prolisovaným česnekem. Husu necháme marinovat celou noc v chladničce.
Porce husy z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáče dáme nejprve křídla a potom zbylé části.
Husu pečeme hodinu a půl přikrytou, poté dopékáme bez poklice. Během pečení podléváme mlékem, ve kterém jsme husu marinovali. Doba pečení závisí na velikosti a stáří husy.
Husu v kurkumovém mléce podáváme s opečenými nebo šťouchanými brambory a zelným nebo jiným salátem.