Husa s jablečnou nádivkou

Sváteční pochoutka s ovocnou nádivkou s vůní koření. Vynikající recept.


5.02x
60 min

Ingredience

5 kghusa

omáčka

5 stroužkůčesnek
2 špetkysůl
1 svazekpetrželka
1 kscibule
1 lvoda
2 ksmrkev
2 tobolkykardamom
1 lžícejavorový sirup
1 lžícecelý bílý pepř
drůbky z husy

nádivka

1.5 lžičkysůl
100 gstrouhanka
1 kscibule
1 ksmandarinka
150 gbrusinky
2 špetkymletá skořice
2 špetkymletý zázvor
1 špetkamletý hřebíček
30 mljavorový sirup
125 gpekanové ořechy
500 gsušená jablka

Postup přípravy

Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Scedíme je a spolu s brusinkami a strouhankou dáme do větší mísy. Přidáme nastrouhanou kůru a dužinu z mandarinky, zázvor, skořici a hřebíček. Do směsi vmícháme nakrájenou cibuli, nasekané pekanové nebo vlašské ořechy, sůl a javorový sirup. Vše důkladně promícháme. Z husy vyjmeme drůbky a odložíme je stranou, později z nich připravíme vývar na omáčku. Husu naplníme nádivkou a otvor sepneme ideálně kovovými jehlami, aby nádivka při pečení nevylézala ven. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na dno trouby dáme plech na pečení a husu volně položíme na kovovou mřížku. Tím zabráníme tomu, že se husa nebude zbytečně koupat ve velkém množství tuku, který během pečení pustí. Nebo použijeme pekáč s mřížkou. Pekáč s husou uložíme do trouby a pečeme asi tři hodiny. Zhruba po každé hodině odebereme z pekáče do hrnku přebytečné sádlo. Zatímco se husa dopéká, připravíme si lehkou omáčku. Všechny přísady na omáčku dáme do hrnce, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme hodinu. Pak vývar ochutnáme, měl by mít výraznou chuť. Vyndáme z něj všechny přísady a přecedíme ho. Husu vyndáme z trouby a naporcujeme. Přelijeme ji trochou z vývaru a zbytek přendáme do omáčníku, který servírujeme spolu s husou. Husu s jablečnou nádivkou servírujeme s bramborovými nebo karlovarskými knedlíky nebo jen prostými pečenými brambory. Zdroj: iPrima.cz
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husa s jablečnou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena