Husa pečená s bylinkami

Bylinková husička na bílém víně.


2.91571x
75 min

Postup přípravy

Zelené bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme nahrubo. Husu očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř ji důkladně osolíme a opepříme. Dvě třetiny bylinek vložíme do husy. Husu zvenku důkladně osolíme. Připravenou husu vložíme do pekáče, posypeme bylinkami, opepříme a polijeme částí vývaru. Husu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v mírně rozehřáté troubě. V průběhu pečení husu podléváme vývarem. Je dobré kůži na tučných místech propíchnout, protože se tak snadněji vypeče tuk. Když husa zrůžoví, odebereme z pekáče přebytečný tuk, podlijeme husu bílým vínem a dopečeme doměkka. Hotovou husu s bylinkami servírujeme podle fantazie.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husa pečená s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena