Husa pečená s bylinkami

Bylinková husička na bílém víně.


2.91571x
75 min

Postup přípravy

Zelené bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme nahrubo.

Husu očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř ji důkladně osolíme a opepříme. Dvě třetiny bylinek vložíme do husy. Husu zvenku důkladně osolíme.

Připravenou husu vložíme do pekáče, posypeme bylinkami, opepříme a polijeme částí vývaru. Husu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v mírně rozehřáté troubě. V průběhu pečení husu podléváme vývarem. Je dobré kůži na tučných místech propíchnout, protože se tak snadněji vypeče tuk.

Když husa zrůžoví, odebereme z pekáče přebytečný tuk, podlijeme husu bílým vínem a dopečeme doměkka.

Hotovou husu s bylinkami servírujeme podle fantazie.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husa pečená s bylinkami

Zpět na recept