Humr na finský způsob

Výborný recept pro všechny výjimečné události.


4.97x
30 min

Postup přípravy

Humr je nejchutnější, když ho živého ponoříme hlavou napřed do vydatně vařící osolené vody, do které jsme přidali kopr. Po 2 - 3 minutách snížíme teplotu a po 5-ti minutách hrnec odstavíme, zakryjeme a humra necháme asi 15 minut dojít.

Pak ho vyjmeme z vody, vyrovnáme ocásek a položíme na prkénko. Velkým nožem nasadíme řez uprostřed mezi hlavou a trupem, prořízneme a silným tlakem ocásek podélně rozřízneme. Pak humra otočíme podél osy, pevně ho přidržíme za rozpůlený ocásek a stejným způsobem rozřízneme tělo i hlavu. Z půlek vyjmeme vnitřnosti a z ocásku střívko.

Chapadla odlomíme od klepet a odstraníme chrupavčitou i spodní část krunýře, vyjmeme maso a nakrájené na plátky ho můžeme podávat jako medailonky s majonézou či chlebem. Krunýře humrů se hodí k přípravě krabí polévky. Dobře oprané je lze také zmrazit.
user-icon

autor malucky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Humr na finský způsob

Zpět na recept