Hummus bez tahini

Recept na hummus podle mých úprav. Neměla jsem tahini, proto chybí, ale rozhodně mu to neubírá na chuti.


3.516x
1×

Postup přípravy

Cizrnu probereme, přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Vaříme asi 45 - 60 minut.

Cizrnu v mixéru pečlivě rozmixujeme společně s trochou vody a olivovým olejem na pastu. Budeme potřebovat opravdu výkonný mixér. Do rozmixované cizrnové pasty přidáme česnek, kayenský pepř, kmín, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme.

Hummus bez tahini necháme 30 minut odležet. Hummus servírujeme v mističkách s pár kapkami olivového oleje a nasekanou petrželkou. Hummus podáváme nejlépe s pita chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hummus bez tahini

Zpět na recept