Hubovec z Krkonoš

Recept z počátku 20. století.


3.255x
60 min
1×

Postup přípravy

Sušené houby přes noc namočíme do studené vody, aby byly ponořeny.

V hrnci, kde budeme míchat hubanec, je dobře povaříme. Přidáme asi půl litru vody a hrníček mléka.

Housky nakrájíme na kostičky, vmícháme je do hub, aby se dobře rozmočily. Pak vsypeme krupici, aby to bylo řídké, ne jako kaše.

Drobně nakrájíme očištěnou cibuli a česnek a přidáme do směsi, kterou podle chuti osolíme, opepříme a přidáme vejce. Hrnec musí být na teplé plotýnce a směs musíme dobře míchat, aby krupice nesedla ke dnu.

Na pekáči rozpustíme sádlo nebo máslo, vlijeme míchaný hubanec a dobře upečeme v troubě, aby měl křupavé kůrky.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hubovec z Krkonoš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.