Hrušky v karamelu

Recept je vhodný pro všechny, co máji rádi dezerty.


4.79x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 snítkarozmarýn
4 kshruška
2 ksbadyán
2 kscelá skořice
4 lžícetřtinový cukr

sirup

2 kspomeranč
1 kscitron
20 mlCalvados

Postup přípravy

Tvrdší hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Nesmí být přezrálé. Na teflonové pánvi pozvolna rozehřejeme a roztavíme cukr. Přidáme koření a bylinky. Jakmile začne cukr po krajích karamelizovat, vložíme do pánve hrušky a cukr necháme dále karamelizovat. Po chvilce přidáme máslo a promícháme s karamelem. Přilijeme šťávu z pomerančů a citronu a přivedeme k varu. Vzniklý cukrový škraloup se rozpustí. Hrušky během vaření několikrát otočíme, vaříme doměkka a sirup necháme odpařit. Před koncem přidáme pálenku. Hrušky v karamelu podáváme horké a přelité procezeným sirupem. Dezert můžeme doplnit lžíci kysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrušky v karamelu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena