Recept na křehký hruškový koláč s karamelovým krémem, který chutná prostě dokonale. S těstem nebudete mít žádnou práci, stačí použít kupované listové, takže je koláč velmi rychlý na přípravu.
1 balení | listové těsto (rozválený plát) |
2 ks | měkký polotučný tvaroh á 250 g |
1 balíček | karamelový pudink v prášku |
4 lžíce | třtinový cukr |
3 ks | hruška |
1 lžíce | máslo |
4 lžíce | hrubá mouka |
1 špetka | skořice |
3 lžíce | třtinový cukr |
Listové těsto vložíme do pečícím papírem vyložené formy a vidličkou propícháme. Do misky dáme polotučné tvarohy s karamelovým pudinkovým práškem a cukrem. Vše spolu mícháme do krémové konzistence. Připravený krém navrstvíme na listové těsto a poklademe nakrájenými hruškami na plátky.
Drobenku si připravíme ze 4 lžic hrubé mouky, 3 lžic třtinového cukru, špetku skořice a 1 lžíce změklého másla. Propracujeme prsty v sypkou drobenku a posypeme připravený koláč.
Hruškový koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Po upečení necháme hruškový koláč s drobenkou vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena