Hruškovo-skořicová buchta na plech

Rodinný recept na výbornou a úplně jednoduchou buchtu na plech. Stačí smíchat všechny ingredience v jedné míse, těsto nalít na plech a upéct.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a stopek. Slupku neloupeme a hrušky nastrouháme na jemném struhadle. Z původního množství hrušek by nám po vyndání jádřinců mělo zůstat asi 600 g.

Ve větší míse smícháme se všemi ostatními ingrediencemi (hrubá mouka, cukr krystal, vanilkový cukr, jedlá soda, mletá skořice, vejce, olej) a pořádně promícháme, aby vzniklo jednolité řídké těsto.

Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut. Přibližně od 12. minuty je třeba buchtu sledovat a kontrolovat špejlí.

Hruškovo-skořicovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Lidusch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškovo-skořicová buchta na plech

Zpět na recept