Vaření.czReceptyHrušková buchta s citronovou polevou

Hrušková buchta s citronovou polevou

Buchta bez dlouhé přípravy.


4.515x
45 min
1×

Ingredience

1 ksprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 kghrušky
10 dkghera
1 hrnekpolohrubá mouka
1 hrnekacidofilní mléko
1 hrnekgrahamová mouka

poleva

1 ksbílek
1 kscitron
15 dkgcukr moučka

Postup přípravy

Hrušky vykrájíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, acidofilní mléko, rozpuštěnou heru a dobře promícháme. Přidáme nastrouhané hrušky a ještě zamícháme. Těsto nalijeme na plech, který buď vymažeme a vysypeme, nebo dáme pečící papír. Pečeme asi 15 minut dorůžova. Než buchta vychladne nachystáme si polevu. Šťávu z jednoho citronu, bílek a moučkový cukr mícháme tak dlouho, až vznikne hladká, ne moc hustá, poleva. Polevu nalijeme a stejnoměrně rozetřeme na vychladlou buchtu. Hruškovou buchtu s citronovou polevou necháme ztuhnout. Hruškovou buchtu s citronovou polevou nakrájíme, podle fantazie ještě ozdobíme a doplníme třeba šlehačkou.
user-icon

autor sylver


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušková buchta s citronovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena