Hrušková buchta s citronovou polevou

Buchta bez dlouhé přípravy.


4.515x
45 min
1×

Postup přípravy

Hrušky vykrájíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, acidofilní mléko, rozpuštěnou heru a dobře promícháme. Přidáme nastrouhané hrušky a ještě zamícháme.

Těsto nalijeme na plech, který buď vymažeme a vysypeme, nebo dáme pečící papír.
Pečeme asi 15 minut dorůžova.

Než buchta vychladne nachystáme si polevu. Šťávu z jednoho citronu, bílek a moučkový cukr mícháme tak dlouho, až vznikne hladká, ne moc hustá, poleva. Polevu nalijeme a stejnoměrně rozetřeme na vychladlou buchtu. Hruškovou buchtu s citronovou polevou necháme ztuhnout.

Hruškovou buchtu s citronovou polevou nakrájíme, podle fantazie ještě ozdobíme a doplníme třeba šlehačkou.
user-icon

autor sylver


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušková buchta s citronovou polevou

Zpět na recept