Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní

Uvařená hruška naplněná ořechovou náplní a přelitá vinnou omáčkou. Recept na delikátní ovocný dezert.


5.04x

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pokusíme se zachovat stopku, vypadá to efektně při podávání.

Vezmeme dostatečně velký hrnec, aby se do něj vešly hrušky, ale zatím je do hrnce nedáváme. Nalijeme do něj červené víno, cukr a všechno koření a přivedeme k varu. Vložíme hrušky a necháme 5 minut projít varem. Odstavíme a překontrolujeme, že jsou všechny hrušky celé potopené. Necháme odležet, ideálně do druhého dne.

Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Postupně do něj zašleháme džem a všechny další suroviny na náplň – cukr, vlašské ořechy a rum. Vznikne hutná a pevná hmota.

Za pomoci dírkované naběračky vyndáme hrušky z vinného nálevu a naplníme ořechovou směsí. Víno zahustíme lžící škrobu a krátce povaříme. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou.

Hruška s ořechovou náplní při podávání přelijeme vinnou omáčkou a servírujeme.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní

Zpět na recept