Hruška vařená v čaji a bílém víně

Sladká hruška se svařenou omáčkou, vanilkovou zmrzlinou a sekanými mandlemi. Recept na chuťově dokonalý dezert.


3.76x
25 min
1×

Postup přípravy

Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme například talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.

Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě.

Hrušku vařenou v čaji a bílém víně servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruška vařená v čaji a bílém víně

Zpět na recept