Hroznové ještěrky a housenky jsou skvělé pro dětské oslavy, ale poslouží i jako svačinka.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Jahody6 ks
Bílé hroznové víno18 ks
Červené hroznové víno18 ks
Gumoví medvídci1 balení
Na ozdobu
Žervé2 lžíce
Cukrový hrášek24 ks
Postup přípravy
Nejdříve se vrhneme na přípravu housenek. Vezmeme si špejli a napíchneme na ni tři zelené hroznové kuličky. Mezi ně napíchneme tři zelené gumové medvídky. To samé zopakujeme ještě dvakrát se zelenými hrozny a třikrát s červenými hrozny a červenými medvídky, aby nám dohromady vzniklo 6 housenek.
Pytlík na polevu naplníme žervé. Pomocí pytlíku vytvoříme očíčka, do kterých zasadíme cukrové hrášky. Housenky jsou hotové.
V tuto chvíli si připravíme ještěrky. Postup je velice podobný jako u housenek. Opět vytvoříme tři housenky od zelené barvy s medvídky a tři housenky červené barvy. Jen místo hlavy přidáme jahodu a to tak, že odkrojíme stopku s lístky a zaoblenou stranou směrem ven nasadíme housence hlavu.
Očíčka uděláme stejným způsobem jako housence. Ještěrky jsou hotové.
Hroznové ještěrky i housenky naaranžujeme na talíř a můžeme podávat na dětských oslavách.