Hrnkový mřížkový koláč

Jednoduchý a rychlý recept na dobrý koláč.


4.933x
60 min
4×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
0.5 hrnkucukr moučka
1.5 hrnkuhladká mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
1 kelímekbílý jogurt
1 kostkatuk na pečení 70%

náplň

1 sklenicemarmeláda

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Do mísy na těsto vsypeme mouku s práškem do pečiva a promísíme. Přidáme cukr, na kostky nakrájený rozměklý tuk, vejce a jogurt. Suroviny zpracujeme na těsto.

Na pomoučněném vále si oddělíme třetinu těsta na mřížkování, zbytek rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech (stačí vymazat obalem od použité kostky tuku).
Na těsto vyklopíme marmeládu, kyselejší je pak na koláči chuťově výraznější, a stěrkou rozprostřeme na celou plochu cca 1cm od okraje.

Oddělenou třetinu těsta vyválíme a rádýlkem si uděláme proužky, z nich vytvoříme mřížkování.

Hrnkový mřížkový koláč pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C dozlatova.

Hrnkový mřížkový koláč rozkrájíme na kostky a podáváme k čaji.
user-icon

autor jirkaz64


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový mřížkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká