Vaření.czReceptyHrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta

Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta

Recept na jednoduchý a voňavý moučník se šťavnatou náplní.


4.632x
60 min

Ingredience

těsto

6 lžiccukr
0.5 hrnkuolej
1 špetkasůl
2 ksžloutek
1.5 hrnkumléko
0.5 kostkydroždí
4 hrnkyhladká mouka
1 lžícecitronová kůra
0.5 hrnkupolohrubá mouka

náplň

1 kgjablko
2 balíčkyskořicový cukr
2 balíčkypudinkový prášek bez vaření

Postup přípravy

Mouku prosejeme do větší mísy. Trochu mléka ohřejeme. Vlažné mléko promícháme s rozdrobeným droždím a lžičkou cukru a necháme vyběhnout kvásek. Do středu mouky vlijeme kvásek, promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vlijeme olej promíchaný se žloutky a cukrem. Podle potřeby přiléváme mléko. Naposledy přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout - zdvojnásobit. Mezitím jablka oloupeme a nastrouháme. Potom z nastrouhaných jablek vymačkáme větší část šťávy, kterou jablka pustila. Nenecháme je zcela bez šťávy. Nastrouhaná jablka promícháme se skořicí a pudinkem. Vykynuté těsto rozdělíme a dvě poloviny. Obě poloviny těsta vyválíme na slabé pláty velikosti našeho plechu. Střední plech vyložíme pečicím papírem. Na papír přeneseme polovinu těsta. Na těsto uhladíme rovnoměrně náplň a náplň přikryjeme druhým těstem. Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta pečeme dorůžova v předehřáté troubě na střední teplotě 175 - 180 °C. Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta necháme zcela vychladnout a poté krájíme na kousky.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena