Hrnkový moučník s čokoládou

Recept na výborný moučník s jednoduchou přípravou ke kávě i čaji. Hrnek použijeme o objemu 250 ml.


4.420x
45 min

Postup přípravy

Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Ke světlé pěně přišleháme citronovou kůru nastrouhanou na jemno, olej, mléko, prosátou mouku s pudinkovým práškem a kypřícím práškem do pečiva.

Větší část těsta uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Na těsto po lžících rozdělíme rozpuštěnou čokoládu a přikryjeme zbytkem těsta.

Formu vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme dozlatova. Upečený moučník s čokoládou můžeme dozdobit přelitím čokoládové polevy, nebo jen pocukrovat cukrem moučka.

Hrnkový moučník s čokoládou krájíme na porce a vychutnáváme u čaje i kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový moučník s čokoládou

Zpět na recept