Vaření.czReceptyHrnkové těsto na bublaninu

Hrnkové těsto na bublaninu

Jednoduché těsto, které si rodina zamiluje!


4.113x
45 min
2×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C, plech si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. V misce smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, žloutky, mléko a olej a zašleháme ručním šlehačem. V misce vedle ušleháme z bílků sníh a zašleháme do těsta. Těsto je nadýchanější, ale není to nutné. Těsto na bublaninu můžeme nechat jen tak samotné nebo můžeme přidat kakao, skořici, nastrouhanou čokoládu, kokos nebo různé druhy ovoce. Ovoce doporučuji sypat až navrch těsta. Hrnkové těsto nalijeme do pekáčku nebo formiček na muffiny a vložíme do trouby. Plníme do 2/3, protože těsto dost nabude. Hrnkovou bublaninu pečeme při 180 °C 20 - 40 minut, záleží na tom jestli pečeme v pekáčku nebo formičkách. Zkoušíme špejlí, jestli už je těsto hotové. Po vychladnutí můžeme jen posypat cukrem nebo třeba zalít bílkovou polevou, čokoládou, posypat kokosem a zdobením podle fantazie. Vždycky když hrnkové těsto na bublaninu upeču, nestíhá vychladnout, dělám jej často ala muffiny se strouhanou čokoládou.
user-icon

autor Xenuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkové těsto na bublaninu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena