Hrnková maková buchta

Jednoduchý recept na vynikající makovou buchtu, kterou zvládne upéct každý. Hrnkový recept je dobrý na cestování, protože si s sebou nemusíte brát váhu, stačí vám hrnek.


4.516x
25 min
2×

Ingredience

těsto

0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1.5 hrnkumák
1 hrnekcukr krystal
1 hrnekhladká mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
1 balíčekkypřicí prášek do pečiva
1 hrnekplnotučné mléko
1 balíčekvanilínový cukr

na ozdobu

1 baleníbílá poleva
cukrové hvězdičky

Postup přípravy

Všechny sypké ingredience nasypeme do misky a rukou smícháme dohromady. Pokud jste koupili balení máku 200 g, můžete do misky vysypat celý obsah, zhruba to odpovídá. Poté přidáme tekuté ingredience a vše dobře zamícháme, až nám vznikne šedé těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Makovou buchtu pečeme asi 15 minut. Počkáme 10 minut a pak můžeme každých 5 minut kontrolovat. Nevábnou šedou barvu buchty můžeme zakrýt bílou polevou připravenou podle návodu na balení nebo posypáním cukrem moučka. Můžeme přidat i cukrové hvězdičky. Hrnkovou makovou buchtu nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Rajdždan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrnková maková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena