Hrníčková buchta mojí babičky

Recept na buchtu, se kterou jsem vždy sklidila úspěch.


4.256x
30 min
7×

Ingredience

0.3 hrnkuolej
1 vejce
0.5 hrnkumléko
0.8 hrnkucukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
1.5 hrnkupolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu. Do základu těsta můžeme přidat nalámanou čokoládu, kousky ovoce, kokos, kakao, nebo ji můžeme zalít pudinkem.

Hrníčkovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 - 15 minut.
Zda je buchta hotová, zjistíme špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, máme hotovo.

Hrníčkovou buchtu mojí babičky necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Buchtu zdobíme podle fantazie.
user-icon

autor nikulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčková buchta mojí babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.