Recept na bábovku pro všechny, kteří se v jídelníčku vyhýbají lepku.
Hodnocení
4.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Olej1/2 hrnku
Vejce3 ks
Kakao3-4 lžíce
Mléko1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Vanilkový cukr1 balíček
Třtinový cukr1 hrnek
Bezlepková mouka 2 hrnky
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Kukuřičná strouhanka
Postup přípravy
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou.
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a přilijeme mléko, olej a přidáme rozklepnutá vejce. Vše vyšleháme do hladkého těsta.
Dvě třetiny těsta nalijeme do připravené bábovkové formy, do zbylého těsta vmícháme kakao a trošku mléka, aby těsto zřídlo.
Tmavé těsto nalijeme cik cak na světlé těsto.
Bezlepkovou bábovku pečeme cca 45 minut na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.
Hrníčkovou bezlepkovou bábovku po upečení vyklopíme, nakrájíme, pocukrujeme podle chuti a podáváme.