Hříšný pusinkový dort s džemem

Zkuste udělat letos na Valentýna nebo na Velikonoce něco perfektního – hříšný dort plný slaďoučkých pusinek.


4.04x

Postup přípravy

Nejprve kouskem másla vymažeme rozkládací dortovou formu přibližně o průměru 22 cm a předehřejme troubu na 180 °C. Změklé máslo utřeme s vanilkovým a cukrem moučka dohladka. Přidáme citronovou kůru a postupně zašleháváme mléko, aby se dobře spojilo s máslovým základem.

Následně zapracujeme prosátou mouku a zpracujeme na tužší těsto. Vyklopíme ho do připravené dortové formy. Povrch uhladíme a dáme péct. Po 20 minutách vyndáme z trouby, potřeme povrch rovnoměrně silnou vrstvou džemu a vratíme do trouby na dalších 10 minut.

A nyní se pustíme do přípravy pusinkového krému. Zbavíme malinový džem semínek, nejlépe tak, že ho protlačíme přes jemné síto. Je to jednoduché. Bílky vyšleháme s citronovou šťávou na tuhý sníh. Pak začněme po jednotlivých lžících přidávat cukr moučka. Pokaždé jej pečlivě zašleháme, než přidáme další dávku. Po přidání veškerého cukru šleháme ještě dalších 5 minut.

Následně odebereme část bílkové hmoty do hrnku a důkladně promícháme se zavařeninou bez semínek. Můžeme přidat i potravinářské barvivo. Pak vrátíme do mísy a promícháme. Teplotu trouby snížíme na 150 °C.

Naplníme hotový sníh do cukrářského kornoutu s hladkou zdobičkou a uděláme na dortu spoustu malých pusinek podle vaší libosti. Ozdobený dort dáme na 10 minut péct do trouby při snížené teplotě. Po vypnutí trouby v ní necháme dort dosušit, dokud trouba úplně nevychladne. Sněhové pusinky by měly být na dotek suché.

Hříšný pusinkový dort s džemem podáváme ještě trochu teplý nebo alespoň při pokojové teplotě a můžeme poprášit cukrem moučka a dáme si ho s kopečkem zakysané smetany. Dobrou chuť!
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříšný pusinkový dort s džemem

Zpět na recept